Een bijzondere reisdag

01-06-2022

Het is tijd om Denver te verlaten en naar ons volgende point of interest te gaan. Rapid City. Maar die trip is lang dus we hakken de rit in tweeën en overnachten in Cheyenne.
Manlief kiest een mooie route en zo hebben we leuke tussendoortjes.
Het eerste tussendoortje is het Red Rock Amfitheater dat in de bergen ligt. De bergen, groen begroeid of grauw rotskleurig worden ineens onderbroken door grote rode stenen. Het lijkt wel of ze gewoon neergekwakt zijn. De akoestiek in het midden van de stenen is geweldig en er is een prachtig theater gebouwd. De uitzichten vanaf het theater zijn grandioos dus wij besluiten ook omhoog te gaan.
De trap omhoog bestaat uit een paar honderd treden. Met mijn zwakke rug en verkl*te heup (bekkeninstabiliteit) is de rit een ware martelgang.
Eenmaal boven ben ik ademloos. Door de trap en door het uitzicht. Maar ik ben trots dat ik het toch weer gedaan heb.
Terwijl ik uitpuf zie ik een groep sporters voor de tweede keer omhoog komen. Rennend.
En een derde keer. Een vierde keer.
De ene keer een tree overslaand, de andere keer met 2 voeten gelijk.
En mijn trots zakt in mijn schoenen en ik kan de sporters wel tegen hun harses slaan.
Voordat ik dat doe gaan we naar de volgende stop. Nederland.


Nederland is een van oorsprong mijndorpje maar ook het begin van de route door de Rocky Mountains. Het dorpje is Nederland genoemd omdat een stel Nederlandse investeerders mijnen opkochten.
Het is een mooi dorp met gekleurde huizen en bedrijven en ook een toeristische trekpleister vanwege de sneeuwhellingen en de prachtige natuur.
En terwijl wij het dorp bezichtigen gaat het....juist....sneeuwen.
In deze tijd van het jaar zeer ongewoon. We schuilen in een koffietent met koffie, warme chocomelk met slagroom en taart.
Via de Rocky Mountains rijden we naar Cheyenne. Manlief heeft een prachtige route uitgekozen langs een rivier met prachtige bergen en schattige nederzettingen.
Eenmaal in Cheyenne gaan we eten bij de iHop. Niet vanwege de pannenkoeken waar ze bekend om staan maar omdat we naast de vlees en aardappelen ook een half bord broccoli krijgen. Onze lijven snakken naar groenten.