Salt Lake City

26-06-2022

De volgende plaats die we willen bezoeken is Salt Lake City. Niet vanwege de natuur maar vanwege maar om een aantal kerken te bezoeken. Nu moet je weten dat Salt Lake City in  de staat Idaho ligt. Een van de meest Christelijke staten in Amerika. 
En op zondag....is alles dicht.

We komen op zaterdag aan. De thermometer stijgt naarmate we dichter bij de stad komen. En dan treft me de skyline van Salt Lake City, de hitte komt van het asfalt en op de achtergrond de bergen met eeuwige sneeuw.

 We starten ons bezoek met een outletcentrum. Manlief wil basketbalschoenen kopen in Amerika. Daar horen we dat de temperaturen voor deze tijd van het jaar behoorlijk extreem zijn, dus ach, die 37 graden.......

Zondagochtend bezoeken we Salt Lake. Ik heb interesse in Antilope island. Maar na Yellowstone valt Antilope island een beetje tegen.
We bezoeken wel een antieke boerderij, het is leuk om te zien hoe men 200 jaar geleden boerde. Vooral grappig om te zien hoeveel invloeden vanuit Europa Amerika bereikt hebben. Ik zie een Singer-naai-machine, fietsen en andere zaken die op mij oer-Hollands overkomen.

's Middags blijkt dus alles dicht. Behalve een dino-park. Manlief en ik willen graag in beweging blijven. We smijten er 7 dollars per persoon tegen aan en slenteren heerlijk in de schaduw van de bomen tussen de dino's door. En bij manlief komt dat kleine jongetje naar boven die gek op dino's is.