Schrijfblog

29-07-2021

Heb jij dat ook wel eens. Een complete blok. Je weet niet waar over te schrijven.
Toch is het belangrijk om jezelf met regelmaat te tonen op LinkedIn met unieke content.
Je wilt natuurlijk op het netvlies van jouw volgers en belangrijker nog, op die van je afnemers en ambassadeurs blijven hangen. Dat kan alleen als ze met regelmaat iets van je lezen.

Wat ik van de deelnemers van de training regelmatig terug krijg is dat ze het moeilijk vinden om weer iets te verzinnen. Daarom krijgen mijn deelnemers ook opdrachten. Ze moeten een post schrijven over een bepaald onderwerp. Op deze manier probeer ik ze uit te dagen om uit hun comfortzone te komen.
Wat ik terug hoor en zie van de deelnemers van de schrijfchallenge die ik in het najaar van 2020 organiseerde is dat ze over een bepaalde schroom heen zijn. Ik zie ze nu over van alles schrijven met een bepaald gemak dat ze eerst niet hadden. Ook hebben ze veel meer plezier in LinkedIn gekregen en ik zie ze vaak langskomen met mooie posts.

Vind jij het nu ook zo moeilijk om wat te schrijven op LinkedIn? Dan kan ik je natuurlijk aanraden om de training Storytelling in 1300 tekens bij mij te gaan doen.
Maar je kan ook gaan schrijven over de onderwerpen die ik hieronder noem. Eigenlijk wil ik je een beetje uitdagen. Wie weet wat voor een mooie posts eruit komen.

  1. Beschrijf een mooi voorbeeld uit je werk, wat er aan de hand was, wat jij deed, wat de reactie van jouw klant, cliënt, collega of de ander was. Benoem waarom jij blij wordt van jou werk.
  2. Waar stond je een jaar geleden en waar sta je nu? Corona heeft veel invloed gehad op ons dagelijks leven, ons zakelijk leven, ons inkomen. Wat was jouw droom een jaar geleden? Wat waren jouw toekomstverwachtingen?
  3. Beschrijf is een blooper uit je werk. Hoe jij de vergaderzaal binnen kwam met een stuk w.c. papier aan je broek, plat op je plaat ging met een taart in je handen, een belangrijke cliënt compleet voorbij liep. Laat ons genieten en vertel natuurlijk meteen hoe jij je uit deze gênante situatie gered hebt.
  4. Waar wil jij over 5 jaar staan? Deel ons jouw droom.
  5. Hoe is de naam van jouw bedrijf ontstaan. Zit daar een mooi verhaal aan vast? Deel het met ons.
  6. Doe jij vrijwilligerswerk? Schrijf je wel eens over jouw taak als voetbalcoach, secretaris van een bestuur of werk voor een goed doel. Dat is namelijk ook werk.
  7. Heb je goede tips over thuis onderwijs, thuiswerken, hoe houd je werk en privé gescheiden in deze periode, allemaal tips waar we op zitten te wachten.
  8. Heb je een online training of workshop gevolgd? Wat waren je bevindingen? Wat zijn jouw ontwikkelingen?