Storytelling op de boerderij

26-03-2022

Ze is net 2 jaar oud als ze voor het eerst op de boerderij komt. Ze verliest meteen haar hart aan de boerderij, de koeien en ook wel een beetje aan de boer. En tussen opa en oma in slapen in het grote bed in de knusse caravan is helemaal een feest. 
Ze geniet van alle activiteiten op de boerderij en zo klein als ze is gaat ze mee het land op om de koeien op te halen en naar de melkstal te brengen. 
Ze leert al jong hoe kalfjes geboren worden en wanneer de rest van de boerencamping aan de beschuit met muisjes zit prefereert zij een beschuitje met smeerleverworst.

Ook haar jongere zusje voelt zich thuis op de boerderij en menig keer logeren mijn meiden bij opa en oma op de boerencamping.

Zodra ze er groot genoeg voor is helpt de oudste de boer in de melkkuil en spuit in de stal de koeienvlaaien van de vloer. Als ik haar op kom halen is het altijd: "Ik moet de boer nog helpen met melken mam, we moeten nog even blijven." En aangezien ik mijn kinderen weinig kan weigeren als ze in hun element zijn is het ophalen menig keer uitgelopen tot een halve dag op de boerderij.

Terwijl de oudste de boer helpt in de melkkuil hang ik in het raam te kijken hoe de boer de koeien melkt en mijn dochter de poep weg spuit. Al mijn vragen over de koeien, het boerenleven en het boerenbedrijf vuur ik op de boer af. En de boer vertelt. Honderden verhalen heb ik gehoord. Zal de boer beseffen dat hij een geweldige verhalenverteller is? 

Als de koeien hun melk afgeleverd hebben, mijn kind de vloer schoongespoten heeft en de boer uitverteld is neem ik haar mee naar huis. Stinkend en wel. Thuis gaan de kleren meteen in de was en het kind in bad. 
Vele zomers hebben de kinderen en dus ook ik, op de camping door gebracht. Mijn kinderen bij opa en oma, ik als breng en haalservice.

Zowel mijn kinderen als ik hebben mooie herinneringen aan de boerderij.
En als de boer dan op LinkedIn reageert onder een post van mij dan begint het meteen te broeien. Op de boerderij wil ik wel een training geven over storytelling. De herinneringen aan de gastvrijheid van boer Aad maar ook de beesten maken dat ik snel contact zoek.

Na 2 bezoekjes is het zover. De boerderij en de camping is een beetje veranderd, en hoe heerlijk is het dat de boerderij nu een mooie vergader en trainingsruimte heeft met de bijzondere naam "Het hoefgat".

De datum is geprikt en de agenda is klaar:

9.30  uur: aankomst en koffie en thee

10.00 uur: start training storytelling

12.15 uur: rondleiding over de boerderij met verhalen

13.00 uur: boerenlunch & netwerken

14.00 uur: oefenen storytelling & creatief aan de slag met storytelling

16.00 uur: afsluiting met hapje en drankje

Je gaat naar huis met

  • kennis over storytelling
  • kennis over de kracht van storytelling
  • meer kennis over het boerenbedrijf
  • kennis hoe je storytelling in kan zetten op LinkedIn
  • tips hoe je verhalen aantrekkelijk kan maken
  • tips hoe je verhalen to the point schrijft
  • format voor een goede post
  • materiaal voor posts
  • kaartendeck met 54 content ideeën 
  • jouw eigen storytelling kunstwerk

Wanneer: donderdag 12 mei 2022

Investering: €140,- exclusief BTW (prijs in inclusief alle versnaperingen)

Aanmelden kan hier!

Locatie: 
Boerderij Straathof
Willem van der Veldenweg 57
2451 BB Leimuiden

Meer weten?

Stuur Marieke een mail via marieke@storytelling1300tekens.com