Trip naar en eerste indrukken van Denver

28-05-2022

Via een hobbelige weg zijn we naar Londen gevlogen om daar het vliegtuig te pakken naar Denver Colorado. En onze lieve heer heeft bij de Engelenpoort nog niet veel goede wegenbouwers gehad want we zijn enigzins door elkaar geschud. Des al niet te min was het een goede vlucht en zijn we zeer goed verzorgd door de "cabin-crew".
Op het schermpje in de stoel voor ons kon je niet alleen filmpjes kijken maar ook de vlucht bijhouden.

Het is dan ook best wel schrikken als de piloot gewoon Denver voorbij vliegt tot de co-piloot meldt dat vanwege de wind de piloot beter op een andere manier de landingsbaan kan aanvliegen. Enfin, na 2 keer over Denver heengevlogen te zijn ging de piloot de derde keer dan toch landen. 

Yes, het is gelukt. 
We hadden al in 2019 het plan bedacht om in 2020 naar Amerika te gaan. Toen ik eind 2019 ernstig ziek werd hadden we bedacht om toch te gaan, tussen de chemo's door. We gingen gewoon, met een dikke vinger naar de kanker, onze Amerika-vakantie boeken.
Gelukkig bleken achteraf de chemo's niet nodig. Echter, corona stak een stokje voor Amerika. 
In 2020 werd Amerika Griekenland en in 2021 werd Amerika Spanje.
Maar anno 2022 zijn we dan toch in Denver Colorado beland.

Na de landing en een zoektocht belandden we bij onze autoverhuurder. Onze Kia-Sportive krijgt een gratis up-grade naar een Ford Expedition Limited. Manlief zegt nog tegen de autoverhuurder dat we een grote auto hebben maar onze eigen Ford past 2 keer in deze Expedition. Om de hele auto te leren kennen heb je een 4-jarige HBO opleiding voor een piloot nodig.

Een van de eerste dingen die mij opvallen zijn de leuke nummerborden. Dat wordt dus een van mijn missie's deze vakantie, van zoveel mogelijk staten het nummerbord fotograferen.

Manlief, die al eerder in Amerika is geweest probeert mij de Amerikaanse verkeersregels aan te leren. Ik moet er nog even niet aan denken om dat grote bakbeest te besturen met de andere geschreven en ongeschreven verkeersregels erbij.

Voor de eerste dag houden we het rustig. We bezoeken een outlet-centrum. We hadden nog ruimte en gewicht in de koffers over, dat mag op de terugweg natuurlijk niet gebeuren.

Daarna bezoeken we de Wall-Mart. Ik ben nieuwsgierig naar deze supermarkt en kijk mijn ogen uit. Verbaas me over de idiote grootverpakkingen maar ook over de prijzen van groente en fruit.
Voor in de auto kopen we een koelbox, een kussen en dekentje zodat ik onderweg mijn tukkies kan doen.

We sluiten onze uitstapje vandaag met het bezoek aan een beer. Een blauwe beer. Gwen wil die heel graag op de foto hebben. Dus rijden we het centrum van Denver in. Om de blauwe beer te vereeuwigen die stiekem bij een conferentiecentrum naar binnen spiekt.

Wordt vervolgd........