Van Rapid City de sneeuw in

07-06-2022

Het is tijd om Rapid City te verlaten. We gaan naar Cody in Wyoming omdat we een bezoek willen brengen aan Yellow Stone.
Om de "reisdagen" leuk te houden kiezen we voor de Scenic Highway en rijden door Bighorn National Forest. En tot onze grote verrassing rijden we zo de besneeuwde bergen in.
Van 20°C gaan we naar 6°C.
Het blijkt in mei nog gesneeuwd te hebben en op de toppen ligt nog steeds sneeuw.
Natuurlijk moeten manlief en ik even uit de auto. En de sneeuwbal die ik kneed is eigenlijk een ijsbal. Ik gooi hem maar per ongeluk een eind naast manlief want de bal is keihard.
Eenmaal in Cody worden we hartelijk ontvangen door onze buurman. Snel de auto uitladen en bij een van de bekende voederketens ons eten halen.


Zondag doen we rustig aan.
Lekker uitslapen tot 8.00 uur in de ochtend. Door de jetlag werden we in het begin van de vakantie om 6.00 uur wakker. Nu komen de normale tijden.
We ontbijten op ons gemak. Manlief doet een wasje. Ik doe nog een dutje en dochterlief kruipt met een deken en een tablet op de bank.
Na de lunch gaan we op pad. Naar een oud dorpje. Een soort openluchtmuseum in het klein. We krijgen een indruk hoe de kouwboys 200 jaar geleden leefden. En dan zie je toch veel westerse invloeden.


Na het kouwboymuseum gaan we wandelen langs de rivier.
Er staat een waarschuwingsbord. "Pas op slangen en beren."
Dochterlief loopt gespannen midden op het pad. Doodsbang is ze om een slang tegen te komen.
Bij mij zijn het juist de beren die me angst aan jagen. Ik sch**t 7 kleuren.
Op een moment merk ik dat ik toch echt naar de w.c. moet. Het blijkt dat niet de beren mij buikkrampen geven maar een buikgriep.
Na de nodige toiletbezoeken, imodium en een lang middagslaapje gaat het eten van de Mac er weer in.  

Maandag gaan we naar Yellowstone. We weten dat we regen kunnen verwachten. Maar dat het ook hier gesneeuwd heeft en de thermometer zakt tot onder de 5 graden hadden manlief en ik niet verwacht. Met korte broek en blote benen lopen wij door Yellowstone.

Eerst treffen we een aantal beren, later nog een elk. Maar waar we hier voor komen zijn de geisers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Velen spugen wat stoom uit. Anderen hebben prachtige kleuren. En de geiser bij het dorpje Faithfull is de aandachttrekker van de omgeving. 
Om de zoveel tijd spuit hij zijn stoom 10 meter hoog. Indrukwekkend om te zien. En als de wind even onze kant op staat kunnen we van de warmte profiteren. 
Dan begint de regen. De regen wordt hagel en natte sneeuw. Het wordt nog kouder. Tijd om naar huis te gaan maar eerst een paar souvenirs scoren. En met warme koffie en chocomelk stappen we de auto weer in op weg naar Cody. Maar niet zonder ontmoetingen met een aantal elks, een baldeagle, pelikanen, een piepklein muisje en herten met hele grote oren.

Dinsdag rijden we via Yellowstone naar Livingstone en bezoeken een ander gedeelte van het park.