Marieke goes USA

Marieke goes USA

Salt Lake City

26-06-2022

De volgende plaats die we willen bezoeken is Salt Lake City. Niet vanwege de natuur maar vanwege maar om een aantal kerken te bezoeken. Nu moet je weten dat Salt Lake City in de staat Idaho ligt. Een van de meest Christelijke staten in Amerika.
En op zondag....is alles dicht.

Watervallen

26-06-2022

Na Yellowstone was Burley een bezoek waard. Burley ligt in Idaho dus natuurlijk brengen we een bezoek aan Idaho falls. Deze watervallen zijn kunstmatig aangelegd en voorzien de hele stad Idaho van stroom.
Toch een prachtig plekje om in de schaduw van de bomen de watervallen te bekijken en te genieten van de vogels en andere bezoekers.

Yellowstone

11-06-2022

Wapiti, eland, zwarte beer, grizzly beer, bizons, vossen, coyotes, dikhoornschapen, grondeekhoorn, pelikanen, adelaars, valken, uilen, herten, vogeltjes waarvan we de naam nog niet weten en klimgeiten. Zomaar de dieren die we gespot hebben in Yellowstone.
Tel daarbij op de geisers, modderpruttelaars, de hot-springs en de slierten stoom die uit de...

Het is tijd om Rapid City te verlaten. We gaan naar Cody in Wyoming omdat we een bezoek willen brengen aan Yellow Stone.
Om de "reisdagen" leuk te houden kiezen we voor de Scenic Highway en rijden door Bighorn National Forest. En tot onze grote verrassing rijden we zo de besneeuwde bergen in.
Van 20°C gaan we naar 6°C....

Op het programma voor vandaag staat een bezoek aan Badlands. Omdat dat met de middagzon het mooiste is hebben we de ochtend vrij.
Nou ja, vrij. Op vakantie willen manlief en ik elke seconde benutten maar dochterlief wil een ochtendje vrij. Van haar ouders wel te verstaan.
Manlief en ik vertrekken om 8.00 uur richting Bearcountry.
Bear...

Al vanaf het moment dat Gwen wist dat zij naar Amerika ging wilde ze heel graag naar Mount Rushmore. Waarom kon ze niet verklaren, ze wilde die berg gewoon graag zien.
Tijdens de eerste roadtrip van man- en dochterlief viel die berg buiten het rondje.
Maar nu, anno 2022 gaat het eindelijk gebeuren. Gwen gaat op bezoek bij...

Een van de redenen dat we naar Rapid City wilden was om een bezoek te kunnen brengen aan Custer State Park.
Bij het woord park denk ik aan een parkje in een dorp of stad. Nou, dat is het Custer State Park dus niet.
Onze eigen Beekse Bergen kan zeker 50 x in dit parkje.
Fred en...

These boots are not made for walking
Voordat we de saaie rit naar Rapid City gaan maken wandelen we eerst nog door het centrum van Cheyenne op zoek naar de cowboylaarzen van 2 meter hoog en die her en der door het centrum staan. Deze laarzen zijn beschilderd en vertellen de geschiedenis van Cheyenne.
These boots are made for talking!...

Het is tijd om Denver te verlaten en naar ons volgende point of interest te gaan. Rapid City. Maar die trip is lang dus we hakken de rit in tweeën en overnachten in Cheyenne.
Manlief kiest een mooie route en zo hebben we leuke tussendoortjes.
Het eerste tussendoortje is het Red Rock Amfitheater dat in de bergen ligt....

Het is 6.00 uur in de ochtend als we de telefoon van manlief horen plingen. Het is een appje van dochterlief.
"Zijn jullie ook wakker?"
Paps reageert en 30 seconden later staat dochterlief in onze slaapkamer.
Ook al is ze bijna 25, ze is nog niks te oud om bij pap en mam in bed te kruipen....