Over de trainster

Over Marieke

Schriftjes

Schrijven.....ach, ik heb altijd veel geschreven.
Vroeger in schriftjes. Maar voordat ik op de 3de pagina van "mijn boek" was, was mijn verhaal al ontploft. Er was geen rode lijn in te bekennen en de verhaallijn was een bloemkool geworden, een stam met veel te veel zijtakken. Een mislukte hobby wellicht?

Social Media

Toen kwam Social Media en ik verbleef avonden op twitter en ontdekte het fenomeen bloggen. Ik maakte een website en blogde erop los. Over mijn werk, over mijn kinderen, de maatschappij, liefde en alles wat ik mee maakte. In dichtvorm of columns.

LinkedIn

Na twitter belandde ik op LinkedIn. En ook daar worden mijn verhalen gewaardeerd.
Zo erg dat er regelmatig gevraagd wordt wanneer ik mijn verhalen ga bundelen en uitgeven.
Daar ben ik nu druk mee bezig. Bundelen, nalezen, op zoek naar iemand die mooie illustraties maakt..... en hopelijk kan ik ooit mijn boek uitgeven.

Maar wat doe ik nu precies?

Ik heb heel lang met veel plezier als locatie manager in de kinderopvang gewerkt. Toen ik tijdens de crisis mijn baan kwijt raakte had ik ruim de tijd om te bedenken wat ik wilde gaan doen.
Terug de kinderopvang in, bij een andere organisatie? Of misschien een carrière switch.
Mijn belangstelling lag al een tijd bij het werken met verstandelijk beperkte mensen.
Toen ik een weekend weg mee mocht als vrijwilliger met een vriend die met mensen met een verstandelijk beperking werkte was ik meteen om. Dit is wat ik de rest van mijn werkzame leven wil doen.

Het was even moeilijk om aan een baan te komen, want ik was wat ouder en had weinig ervaring met de doelgroep.

Cariërreswitch 

Gelukkig durfde 's HeerenLoo het met mij aan.
Toen ik na de eerste paar dagen werken in de auto naar huis reed borrelde ik haast over.
Wat is dit leuk werk zeg. En ik wilde de wereld vertellen over mijn werk in de gehandicaptenzorg. Ik begon met het delen van mijn avonturen en deze werden enthousiast ontvangen. En zo begon mijn storytellingavontuur.

Storytelling in 1300 tekens

De kracht van mijn verhalen op LinkedIn is de lengte. Maximaal 1300 tekens. Precies lang genoeg. Of beter gezegd, kort genoeg. Het dwingt mij om bij de rode lijn te blijven.
Maar ik moest wel leren hoe ik in 1300 tekens mijn punt maakte. Inmiddels ben ik heel bedreven in verhalen in 1300 tekens. Gestaag verover ik LinkedIn met mijn korte verhalen.

LinkedIn Top Voice 2020

Tot mijn blije verrassing werd ik door de LinkedInredactie gekozen tot één van de 20 LinkedIn Top Voices 2020.
Dit bevestigde mijn gevoel dat ik goed bezig was op LinkedIn.

Challenge

Toen ik in het najaar van 2020 een challenge uitschreef op LinkedIn waaraan meer dan 70 mensen deelnamen, wist ik het zeker, kennis overdragen over storytelling en dan met name storytelling op LinkedIn is mijn nieuwste passie.
Aan het eind van de challenge zag ik hoe mijn deelnemers meer begonnen op te vallen op LinkedIn. Ze waren gegroeid dank zij mijn challenge en alle tips die ik deelde.

Na de challenge kwam het besluit.
Ik ga training geven. Training in alle ins & outs van LinkedIn en hoe je o.a. storytelling kan inzetten op LinkedIn om aan jouw zakelijke doelen te werken.