Over de trainster

Over Marieke

Vroeger

Ik heb heel lang met veel plezier in de kinderopvang gewerkt. Eerst als peuterjuf op een de peuterspeelzaal van het woonwagencentrum in Leiden. Na de geboortes van mijn dochters groeide ik door naar locatiemanager van een bso en later manager van alle bso's binnen die organisatie.
Na de bso volgde de kinderdagopvang. En daarna? Daarna raakte ik tijdens de recessie zonder baan.

Social Media

Op zoek naar een baan begeef ik me op social media. Eerst twitter en daarna op zijn grote broer LinkedIn.

Carierreswitch

Tijdens de zoektocht naar een baan word me steeds duidelijker, ik wil niet meer terug de kinderopvang in. Ik verlang naar een baan waarin ik het verschil kan betekenen voor andere mensen.
En nadat ik met een vriend mee mag op bewonersvakantie is het duidelijk.

Verstandelijk beperkte mensen

Dit is wat ik de rest van mijn werkzame leven wil doen. Werken met mensen met een verstandelijke beperking. Genieten van en vooral met ze.

Het lukt me om een baan in de gehandicaptenzorg te bemachtigen.
Na de eerste paar dagen werken zit ik in de auto naar huis en ik borrel ik haast over.
Wat is dit leuk werk zeg. En ik wil de wereld vertellen over mijn werk in de gehandicaptenzorg. Een kijkje geven in de keuken van de gehandicaptenzorg.
Ik begin met het delen van mijn avonturen op LinkedIn en deze worden enthousiast ontvangen. Dit is het begin mijn storytellingavontuur.

Ambassadeur

Al gauw noemt mij ambassadeur van de gehandicaptenzorg. Ik krijg veel reacties op mijn verhalen en word door LinkedIntrainers genoemd als voorbeeld hoe je een goede post kan schrijven.

.

Storytelling in 1300 tekens

De kracht van mijn verhalen op LinkedIn is de lengte. Ongeveer 1300 tekens. Precies lang genoeg. Of beter gezegd, kort genoeg. Het dwingt mij om bij de rode lijn te blijven.
Maar ik moet wel leren hoe ik in 1300 tekens mijn punt maak. Inmiddels ben ik heel bedreven in verhalen in 1300 tekens. Gestaag verover ik LinkedIn met mijn korte verhalen.

LinkedIn Top Voice 2020

Tot mijn blije verrassing word ik door de LinkedInredactie gekozen tot één van de 20 LinkedIn Top Voices 2020.
Dit bevestigt mijn gevoel dat ik goed bezig ben op LinkedIn.

Challenge

In het najaar van 2020 schrijf ik op LinkedIn een challenge uit waar aan meer dan 70 mensen mee doen. 
Aan het eind van de challenge zie ik hoe mijn deelnemers meer beginnen op te vallen op LinkedIn. Ze zijn gegroeid dank zij mijn challenge en alle tips die ik deel.

Na de challenge komt het besluit.
Ik ga training geven. Training in alle ins & outs van LinkedIn en hoe je o.a. storytelling kan inzetten op LinkedIn om aan jouw zakelijke doelen te werken.

Wil jij 20 gratis tips voor meer bereik en verbinding op LinkedIn?

Vul dan snel jouw naam en emailadres in en je kan de tips downloaden!