Referenties


Anjo Koppers

Eigenaar DvelP

"Als ondernemer had ik misschien wel het meeste moeite met zichtbaarheid. Al langer volgde ik Marieke, haar manier van schrijven, haar authentiekheid, haar humor. Wat een lef. En toen Marieke dan haar eigen storytelling cursus ging geven was dat voor mij een mooie kans om aan mijn zichtbaarheid te werken. Ze geeft, als het nodig is, een duwtje in je rug, ze daagt je uit, ze prikkelt en ze ondersteund je met de meest handige tips. Echt de moeite waard, nu durf ik meer zichtbaar te zijn!"

Bianca van Loon van Jeveren

Kernwaardekunstenaar

"Marieke geeft op een leuke wijze tips en adviezen over LinkedIn tijdens haar challenge. Marieke heeft van te voren haar deelnemers in groepen verdeeld. Hierdoor ontstond een leuke interactie. Marieke zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf blijft en zonder trucjes je verhaal schrijft in maximaal 1300 tekens. Ze neemt de tijd voor je om op elk bericht en vraag te reageren, zelfs als de challenge al voorbij is. Door haar heb ik mede het lef gehad om meer van mezelf op LinkedIn te laten zien. Ze staat niet voor niets bij LinkedIn TopVoice 2020! Ik heb deze cursus als zeer prettig ervaren en een mooi mens achter haar naam mogen ontdekken. "

Wilma Drager Visee

Relatiemanager

Deelnemen aan de challenge van Marieke heeft me meer gebracht dan ik vooraf had kunnen bedenken. Veel meer dan de kunst van storytelling en de tips voor LinkedIn. Blij met nieuwe energie en inspiratie om in te zetten voor nóg meer zichtbaarheid. Én blij met het toegenomen gemak en de vrijheid waarmee ik me beweeg op dit mooie LinkedIn platform. Ze wist me zó te inspireren dat ik er af en toe nog een schepje bovenop deed. Ze gaf me vleugels! Meedoen aan haar challenge was een 🎁! Haar support was indrukwekkend. Ze is een geweldige juf!💙 Wat mij betreft een absolute aanrader om deel te nemen aan haar training! 

Cindy Bakker

Trainer / coach  bij Cinz

"Marieke zag ik steeds vaker voorbij komen met echte verhalen over haar belevenissen op het werk. Verhalen met humor, vanuit haar hart. Toen zij een challenge organiseerde over storytelling op LinkedIn dacht ik dan ook niet lang na en schreef me in. Met diverse opdrachten, tips en adviezen bracht zij de groep steeds weer een stukje verder. Bracht de challenge me wat ik er vooraf van verwacht had? Nee, dat niet. Ik heb namelijk meer geleerd dan ik verwachtte en dat is ook duidelijk te zien aan de impact op het bereik van mijn LinkedIn posts en de positieve reacties die ik op mijn berichten krijg. Daarnaast wordt mijn tijdlijn ook steeds vaker gevuld met authentieke verhalen van anderen. En daar word ik blij van. Het mooie is dat Marieke je niet in een format duwt, maar je uitdaagt om authentiek te zijn. Dat is waarom Mariekes berichten me aantrekken en waar ik me zelf ook goed bij voel. Duidelijk een schot in de roos en daarom hierbij een warme aanbeveling van Marieke voor iedereen die aan de slag wil met storytelling op LinkedIn!"

Bianca van Loon van Jeveren

Kernwaardekunstenaar en Kunstzinnig dynamisch coach bij X11 Bianca

"Marieke geeft op een leuke wijze tips en adviezen over LinkedIn tijdens haar challenge. Marieke heeft van te voren haar deelnemers in groepen verdeeld. Hierdoor ontstond een leuke interactie. Marieke zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf blijft en zonder trucjes je verhaal schrijft in maximaal 1300 tekens. Ze neemt de tijd voor je om op elk bericht en vraag te reageren, zelfs als de challenge al voorbij is. Door haar heb ik mede het lef gehad om meer van mezelf op LinkedIn te laten zien. Ze staat niet voor niets bij LinkedIn TopVoice 2020! Ik heb deze cursus als zeer prettig ervaren en een mooi mens achter haar naam mogen ontdekken. "

Jacqueline Blaak

Onderwijsveranderaar bij vakMENSschap

"Marieke deed een oproep om story telling toe te passen op Linkedin en organiseerde daarvoor een lerende groep. Ik had zojuist een goede workshop gehad over het toepassen van story telling in presentaties en stond op het punt om het te gaan toepassen. Het paste precies! Marieke wist de groep in no time te inspireren en en motiveren en Linkedin kreeg er prachtige verhalen bij. Een dame met kennis van zaken."

Diana Velders

Ik help maatschappelijke organisaties waar te maken wat ze beloven

"Ik heb de training storytelling in 1300 tekens gevolgd van Marieke. Ze is een geweldige begeleidster en weet een ieder te raken met haar manier van trainen. Haar energie en bevlogenheid zorgen ervoor dat je blijft absorberen. De cursisten die zij begeleidde en waar ik onderdeel van mocht zijn, waren ook onderling een cadeau in omgang waardoor Marieke gevoelsmatig nog meer van zichzelf heeft gegeven. Er is een goede balans tussen de opdrachten en daarbij als extraatje ook nog hoe je jezelf beter kan profileren op LinkedIn. Een duidelijk win-win. Een duidelijke aanrader!"

Alex Mastwijk

Videograaf

"Voordat ik aan Storytelling in 1300 tekens begon kon ik geen verhaal schrijven enkel opmerkingen en feitelijke dingen. Wat het precies is weet ik ook niet maar er is veel veranderd sinds ik wijze lessen, tips en een soort opvoeding in schrijven heb genoten van Marieke. Ik moet nog veel leren maar weet nu waar op te letten en ik ben ook qua zelfverzekerdheid flink vooruit gegaan. Twijfel niet en sluit je aan bij een van de boeiendste trainingen op schrijven met zinnen. "

Corine van Dijk - den Ouden

Coach startende ZZP-ers en ondernemers

"Ik volgde Marieke al een tijdje op LinkedIn en haar verhalen raakten mij. Ze neemt je mee in haar werkleven met mooie en boeiende verhalen over de bewoners die zij verzorgd. Toen ze begon met de workshop Storytelling in 1300 tekens op LinkedIn, aarzelde ik geen moment en heb me opgegeven. Ze heeft me echt uit mijn comfortzone gehaald, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Elke week komt ze met nieuwe opdrachten om jouw je verhaal te laten vertellen en de storytelling langzamerhand onder de knie te krijgen. Ze voorziet ze niet alleen van feedback, zodat je gaat groeien in je stories, maar ondersteunt ze ook door je posts te voorzien van commentaar, zodat je ook nog meer exposure krijgt. Daarnaast geeft ze ook veel waardevolle informatie over alle ins en outs over het gebruik van LinkedIn. Als groep hadden we de mogelijkheid om elkaar te steunen en kregen we advies van Marieke over elke post en vraag die we hadden. Ik zou iedereen die meer uit LinkedIn wil halen, aanraden om deze workshop te volgen!"

Jacqueline Reus

Senior analist Deutsche Bank

"Ik volg Marieke al een tijdje op LinkedIn. De prachtigste verhalen komen voorbij op mijn tijdlijn. Zou ik dit ook kunnen,denk ik? Ik ben een absolute beginner wat betreft zichtbaarheid op LinkedIn. Wat heb ik nou te melden wat interessant is, vraag ik me af? En dan verschijnt op het juiste moment de aankondiging van de cursus Storytelling in 1300 tekens. Ik ben meteen verkocht en meld me aan. Vol goede moed start ik en de eerste posts komen online te staan. Eerst nog wat twijfelend, maar met hulp van Marieke worden de posts al snel echte verhalen met een begin, kern en een eind. Ik experimenteer met wel of niet een plaatje plaatsen, de hashtags en de eindzin. Elke week volgt een nieuwe opdracht om het voor iedereen interessant te houden. We hebben natuurlijk allemaal een ander doel. De posts triggeren reacties van de lezers, waar ik ook weer enthousiast op reageer. Ik krijg er nieuwe volgers bij. Dit smaakt dan ook naar meer Deze cursus heeft een wereld voor me geopend. Niet alleen heb ik veel geleerd over het schrijven van posts, ook heb ik veel leuke contacten opgedaan. We helpen elkaar verder. Marieke daagt je uit om uit je comfort zone te gaan en nog meer te groeien."

Judith Zeegres
Studentcoach / interim manager

"Op LinkedIn richtte ik mijn post op studenten. Ik gaf ze tips en adviezen. Vertelde over mezelf en mijn bedrijfje. En ik deelde ervaringen van anderen over hoe ik hen had geholpen. Ik merkte dat posts van anderen met een story heel veel bekijks hadden en wilde daar graag meer over weten. Een pro op het gebied van storytelling is Marieke Smit. En hoe leuk is het dat ze daar ook nog een cursus over heeft gemaakt. Mijn interesse was gewekt. In 8 weken leerde ik een story in 1300 tekens te schrijven. Maar ook om verschillende doelen na te streven. Humor, call to action, taggen, hashtags en foto's. Alle soorten posts hebben we uitgeprobeerd. Marieke gaf op een professionele wijze feedback en wist tegelijkertijd een "kletsgroep" te onderhouden voor de deelnemers. Hierin gaven de deelnemers ook elkaar feedback. Wil je zelf meer weten over storytelling en hoe LinkedIn kan werken dan adviseer ik je om Marieke Smit te volgen."

Lenie Verhelst

Moeiteloze nieuwsbrieven / netwerkwandelingen

"Storytelling is een woord dat al een paar jaar aan mijn mouw trekt. Dus als ik en opleiding zie langskomen over storytelling, en dan ook nog op LinkedIn (net nadat ik besloot om daar meer op in te zetten), dan moet ik eigenlijk niet eens nadenken en schrijf ik me in. Bovendien leer ik graag van mensen die al verder staan dan mij, dat is met Marieke duidelijk het geval. Haar verhalen raken me, elke keer opnieuw. Wat een aangename verrassing blijkt deze training te zijn. Ik leer dat ik stiekem al best goed verhalen kan vertellen als ik er mijn best voor doe, en ik leer ook geweldig veel over LinkedIn als social media kanaal. Do's en don'ts. En bovenal, Marieke bracht een geweldige groep mensen samen. Wat een positieve energie, en heerlijk hoe we elkaar ook na afloop van de training blijven aanmoedigen en ondersteunen. Dankjewel Marieke! Jouw training "Storytelling in 1300 tekens" is een absolute aanrader!"