Stichting Ruby and Rose

Half november 2019 word bij mij eierstokkanker ontdekt.
Na de eerste schrik volgen al gauw de onderzoeken.
Omdat ik patiënt ben bij het LUMC, een academisch ziekenhuis, word mij gevraagd of ik mee wil werken aan studies en extra onderzoek naar eierstokkanker. Ik zal weinig van de studies zelf merken, er worden alleen wat extra lichaamsmaterialen afgenomen die naar de externe onderzoekers gaan. Natuurlijk wil ik een bijdrage leveren.

Ik surf op internet en lees dat eierstokkanker nog net niet onder de zeldzame kankers valt. Wel is het zo dat kankersoorten die minder voorkomen achter lopen in kennis, onderzoek en behandeling.

Op LinkedIn deel ik mijn belevenissen over de achtbaan waar ik in gestapt ben. Ik word geattendeerd op Stichting Ruby and Rose die zich inzet voor onderzoek naar gynaecologische kankers. Als ik ook mijn verhaal mag delen op de website van Ruby and Rose is mijn liefde voor deze stichting een feit.

Op mijn manier probeer ik deze stichting te steunen. Door aandacht te vragen voor deze stichting maar ook door de opbrengst van een challenge over te maken naar Ruby and Rose.

Op 4 februari 2021 is het wereldkankerdag. Op verzoek schrijf ik een verhaal voor Ruby and Rose.
Meer aandacht en financiën  voor onderzoeken naar eierstokkanker vind ik erg belangrijk. Door te weinig kennis en het feit dat deze vorm van kanker vaak te laat ontdekt wordt, maakt dat het "The silent ladykiller" genoemd wordt. Maar ik wil niet alleen extra aandacht voor eierstokkanker maar voor alle gynaecologische kankers.

Ik hoop dat de bezoekers van mijn website ook de webshop van Ruby and Rose willen bezoeken, iemand verrassen met een cadeautje en daarmee een bijdrage leveren aan meer onderzoek naar gynaecologische kankers.

Stichting Ruby and Rose